Selecteer een pagina

Warme landen in december: 9 top vakanties in december

Het is weer het einde van het jaar en dat betekend donkere dagen, kou, en feestdagen. En hoewel het heerlijk kan zijn om met warme chocomelk voor de haard te zitten, verlangen veel mensen naar een zonvakantie in december. Even weg uit de kou en misschien wel de feestdagen vieren op het strand! Of tijdens de feestdagen een nieuwe cultuur ontdekken, hoe bijzonder zou dat zijn?! Je hoeft je niet druk te maken over de temperatuur, want er zijn zat warme landen in december waar je kan genieten. Lijkt jou dit ook wat? Ik zet 9 vakanties in december voor je op een rijtje zodat jij alleen nog maar hoeft te boeken, inpakken en gaan. Het is tenslotte vakantie!

 

1. Vakantie Kaapverdië in december

De eerste bestemming die zeer geschrikt is voor een vakantie in december is Kaapverdië.

Omdat het ten westen van Afrika ligt heeft het land het hele jaar door lekker weer.  Met een gemiddelde temperatuur van 24°C is een vakantie in december niet te warm. Ook valt er dan niet teveel regen en heb je genoeg zonuren. Perfect voor een zonvakantie in december dus! Relax lekker aan het zwembad, of neem een frisse duik in de zee. Liever wat actiefs doen? Dan is kitesurfen wat voor jou. In de avond kan je genieten van live muziek in gezellige barretjes.

 

Vakantie aanraders Kaapverdië:

Optie 1. Vanaf €850 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 1. Vanaf €838 per persoon, inclusief vlucht.

 

2. Yucatan voor de perfecte zonvakantie in december

Voor wie op zoek is naar een vakantie in december vol witte stranden, blauwe zeeën en zonnestralen kan ik Yucatan, Mexico aanraden. Met een gemiddelde temperatuur van 28°C is dit een van de meest warme landen in december. Ook hier kan je genieten aan het zwembad of een duik nemen in de zee. De meeste hotels zijn hier all inclusive, dus over eten hoef je niet na te denken.

Wanneer je liever wat cultuur ziet zit je hier ook goed. Er zijn namelijk veel tempels en schatten van de Mayabeschaving te zien. Maar vergeet ook niet om een kijkje te nemen bij een van de vele cenotes: speciale onderwatergrotten vol bijzondere zeedieren. Perfect dus voor een vakantie in december naar een warm land!

 

Vakantie aanraders in Yucatan:

Optie 1. Vanaf €1489 per persoon, all inclusive en inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €1502 per persoon, all inclusive en inclusief vlucht.

 

3. Thailand is een van de meest warme landen in december

Een ander warm land in december is Thailand, het is hier dan gemiddeld 30°C. Er is hier ontzettend veel te doen en te zien. Je kan reizen door de bergen in het noorden, gigantische rijstvelden zien in het midden en genieten op prachtige stranden in het zuiden. Ontdek ook zeker de cultuur, want de mensen hier zijn ontzettend gastvrij en de kunnen heerlijk koken.

De hoofdstad is Bangkok, hier kan je eeuwenoude tempels bezoeken maar ook shoppen in gigantische winkelcentra. Wat je ook zoekt, je vindt het hier. Thailand is daarom zeer geschikt voor een vakantie in December.

 

Vakantie aanraders in Thailand:

Optie 1. Vanaf €1014 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €847 per persoon, inclusief vlucht.

 

4.Dubai voor een zonvakantie in december

Deze staat bij veel mensen in het lijstje om nog eens te bezoeken: Dubai. Het is hier overdag gemiddeld 26°C, wat het een zeer geschikte bestemming maakt voor een zonvakantie in december. In deze wereldstad kan je niet alleen genieten aan het zwembad of het strand, maar er valt ook veel te zien en te doen. Ga bijvoorbeeld shoppen in een van de vele mega winkelcentra of bezoek de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Je kan ook een jeep huren en door de woestijn crossen. Al met al een top vakantie in december in een warm land.

 

Vakantie aanraders in Dubai:

Optie 1. Vanaf €813 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €1337 per persoon, inclusief vlucht.

 

5. Egypte een van de warme landen in december in Europa

Op vakantie in december maar liever dichterbij? Kijk dan eens naar Egypte. Omdat het in het zuiden van Europa ligt is het geschikt voor een vakantie in december. Warm genoeg is het hier zeker: gemiddeld zo’n 22°C. Het is de perfecte temperatuur om het land te ontdekken. Denk maar aan de woestijn, de piramides en de Nijl.

Wat je ook zeker niet moet overslaan is de onderwaterwereld. Omdat de Rode zee het hele jaar relatief warm is, is er ontzettend veel te zien. Er komen hier koraal- en vissoorten voor die je nergens anders kan zien. Ga dus op pad met je snorkel of boek een duiktrip!

 

Vakantie aanraders in Egypte:

Optie 1. Vanaf €842 per persoon, all inclusive  inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €726 per persoon, all inclusive  inclusief vlucht.

 

6. Canarische eilanden voor een vakantie in december met zon

Behalve Egypte zijn de Canarische eilanden een van de warme landen in december in Europa. Hoewel de eilanden onderdeel zijn van Spanje, liggen ze naast Afrika. Hierdoor is de temperatuur in december nog een comfortabele 20°C. Omdat het nog in Europa ligt is het ook een stuk goedkoper. Je kan naar het populaire Gran Canaria of Tenerife gaan, hier vind je veel stranden en gezellige bars en restaurantjes.

Maar ook Lanzarote en Fuerteventura zijn geschikt als je in december naar de zon wilt. Hier is het wat minder massaal gebouwd dan de andere eilanden, en het is een stuk rustiger. Heerlijk als je even wilt ontsnappen aan de Nederlandse drukte en kou.

 

Vakantie aanraders op de Canarische eilanden:

Optie 1. Vanaf €559 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €559 per persoon, inclusief vlucht.

 

7. Portugal hoort ook in het lijstje van warme landen in Europa in december

Deze zag je waarschijnlijk al aankomen: Portugal. En dan vooral de zuidkust van Portugal, de Algarve. Omdat het in het zuiden van Europa ligt, is het hier nog een comfortabele 16°C. Juist omdat de temperatuur hier wat lager ligt dan bij de andere bestemmingen, is deze vakantie geschikt om de regio te ontdekken. Er zijn prachtige stranden, rotsen en bergen te zien. Maar vergeet ook de kleine vissersdorpjes niet. Huur een auto en ga op ontdekkingstocht. Het zal een stuk rustiger zijn en de prijzen zijn ook een stuk betaalbaarder. Ideaal voor mensen die met een wat kleiner budget toch nog een december vakantie willen.

 

Vakantie aanraders in Algarve:

Optie 1. Vanaf €230 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €218 per persoon, inclusief vlucht.

 

 

8. Aruba als je in december naar de zon wilt

Toch op zoek naar landen met echt warm weer in december? Kijk dan eens naar Aruba. Met een gemiddelde van 27°C is Aruba echt geschikt voor een zonvakantie in december. Hier vind je witte zandstranden met palm bomen, mooie hotels en gezellige bars & restaurants. De bevolking is ontzettend vriendelijk en gastvrij en het eiland staat ook wel bekend als ‘one happy island’. Hij staat in elk geval op mijn lijstje om te bezoeken.

 

Vakantie aanraders in Aruba:

Optie 1. Vanaf €1043 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €1123 per persoon, inclusief vlucht.

 

9. Curaçao voor een vakantie in december naar een warm land

Als laatste kon deze niet ontbreken: Curaçao. Net als Aruba is Curaçao met gemiddeld 27°C ideaal voor een zonvakantie in december. Relax aan het zwembad of boek een duiktrip om de bijzondere onderwaterwereld te ontdekken.

Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Het staat bekend om zijn kleurrijke huisjes en vriendelijke mensen. Wat je ook wilt doen, het is een toplocatie voor een vakantie in december.

 

Vakantie aanraders in Curaçao:

Optie 1. Vanaf €1182 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €1016 per persoon, inclusief vlucht.

 

Waar ga jij naartoe op vakantie in december?

Er zijn dus zat warme landen in december die geschikt zijn voor een fijne vakantie. Of je nou op zoek bent naar natuur, rust, cultuur of van alles een beetje. Groot of klein budget, er is voor iedereen wel wat te vinden. Door veel verschillende opties te geven hoop ik dat ik je heb kunnen helpen bij het maken van een keuze. Ik heb er in ieder geval al veel zin in en kan niet wachten om het zand onder mijn voeten te voelen! Naar welk land ga jij op vakantie in december? Bezoek je een van de warme landen in december in Europa, of ga je verder weg? Laat het me weten in de reacties, en ik wens je alvast een fijne vakantie toe!