Selecteer een pagina

Op vakantie naar een warm land in oktober? Ik heb de beste opties voor je uitgezocht!

 

Het is helaas weer typisch Nederlands weer: grijs, nat en koud met veel wind. Wat mij betreft mag de zon wel weer terug komen, maar daar zullen we helaas nog even op moeten wachten. Veel mensen gaan daarom nog even lekker op zonvakantie in oktober. Even eruit, wat vitamine D opdoen en genieten van een vakantie in de oktober zon. Heb jij al wat geboekt? Of ben je misschien nog op zoek? Er zijn zoveel opties, dat het lastig kan zijn om een land te kiezen. Als je dan ook nog eens door de vloedgolf aan opties van hotels en steden heen moet, ben je het overzicht al helemaal kwijt. Om de keuze wat makkelijker te maken heb ik alvast het een en ander uitgezocht voor je. Ik laat je zien welke warme landen in oktober je kan bezoeken en wat de bijzonderheden van die landen zijn. Om het nog makkelijker te maken geef ik je ook alvast een aantal opties voor mooie hotels.

 

1. Italië

Geen verrassing dat Italië bovenaan staat in mijn lijst voor de beste vakantiebestemmingen in oktober. Het is een prachtig land met veel cultuur, natuur en mooie stranden. Het is een warm land, oktober is daarom de ideale maand om een bezoek te brengen. Het is er dan niet bloedheet, maar een lekkere temperatuur van gemiddeld 22°C. Zo kan je nog wat doen zonder weg te smelten van de hitte.

Een populaire bestemming in Italië is Sicilië, een eiland in het zuiden van Italië. Hier kan je relaxen op het strand, monumenten en tempels bezoeken en zelfs de Etna vulkaan beklimmen! Liever naar een andere plaats in Italië? Kijk dan eens naar Puglia. Deze regio ligt in de hak van Italië en staat bekend om zijn hoge kliffen en prachtige witte dorpen. Naast deze plaatsen kent Italië nog zat andere mooie bestemmingen zoals het Gardameer, Toscane en de Amalfikust.  Zeker de moeite waard dus!

 

Vakantie aanraders in Italië:

Optie 1. Vanaf  €503 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €514 per persoon, inclusief vlucht.

 

2. Curaçao

Op zoek naar een echte zonvakantie in oktober? Kijk dan eens naar Curaçao. Hier is het maar liefst gemiddeld 32°C in oktober, heerlijk! Hier kan je hele dagen op de witte zandstranden genieten. Of ga je liever zwemmen, snorkelen of zelfs surfen? In het blauwe water kan het allemaal! Als je even genoeg hebt van het strand kan je een auto huren en het eiland verkennen. Als je de weg kwijt bent kan je gewoon een local aanspreken, want de mensen hier staan bekend om hun vriendelijkheid. Breng ook zeker een bezoek aan Willemstad: de vele bijzondere en gekleurde gebouwen moet je gezien hebben.

 

Vakantie aanraders in Curacao:

Optie 1. Vanaf  €814 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €781 per persoon, inclusief vlucht.

 

3. Bonaire

Nog een land voor een echte zonvakantie in oktober is Bonaire. Met de hagelwitte stranden, blauwe zee en palmbomen is het net alsof je in een ansichtkaart bent beland. Met een gemiddelde temperatuur van 32°C is het een toplocatie voor een zonvakantie in oktober.

Je kan hier genieten van het paradijs om je heen of ga de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken. Onderwater is hier ontzettend veel mooist zien: denk aan veel kleurrijke vissen en bijzonder koraal. Je kan gaan snorkelen of een duiktrip boeken voor de echte beleving. Het wordt niet voor niets het ‘Divers paradise’ genoemd. Er is ook een grote kans dat je zelfs een zeeschildpad tegen komt! Ook op het eiland zelf valt er genoeg te ontdekken. Ga een dagje de natuur in door het nationale park te bezoeken, misschien vind je er wel flamingo’s! In de avond kan je genieten in de lokale restaurants en gezellige barretjes.

 

Vakantie aanraders in Bonaire:

Optie 1. Vanaf  €962 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf  €914 per persoon, inclusief vlucht.

 

4. Spanje

Op zoek naar een warm land in oktober dat wat dichter bij huis ligt? Kijk dan eens naar Spanje. In het zuiden van Spanje is het gemiddeld 24°C, en daarmee ook in oktober een vakantiebestemming voor zon liefhebbers.

Een populaire bestemming in Spanje is Mallorca. Hier vind je fijne stranden met gezellige boulevards en leuke restaurantjes. Liever een stad ontdekken? Ga dan eens op vakantie naar Sevilla in oktober. Deze stad wordt door veel mensen de mooiste stad van Spanje genoemd. Hier ervaar je de cultuur, zie ontdek je prachtige gebouwen en smalle straatjes. Er zijn zat bezienswaardigheden die je kan bezoeken waardoor deze stad ideaal is voor mensen die er graag op uit gaan. Bewonder bijvoorbeeld het koninklijk paleis, de kathedraal of neem een kijkje bij het ‘Plaza de España’, een bijzonder mooi plein.

 

Vakantie aanraders in Spanje:

Optie 1. Vanaf €427 per persoon, all inclusive inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €434 per persoon, inclusief vlucht.

 

5. Portugal

Wie aan Spanje denkt, denkt ook aan Portugal. Ook dit is een van de warme landen in oktober, het is er dan gemiddeld 22°C. Ga bijvoorbeeld naar het bloemeneiland Madeira, een vulkanisch eiland met veel natuur. Hier kan je prachtige wandelingen maken. Omdat het een vulkanisch eiland is zal je wel een flink stuk de hoogte in moeten, maar het uitzicht maakt dat de moeite zeker waard.

Een andere populaire optie is het bezoeken van de Azoren. Dat is een eilandengroep in de Atlantische oceaan met kratermeren, mooie natuur en leuke stadjes. Je kan hier eiland hoppen, relaxen in warmwaterbronnen en zelfs walvissen spotten! Ook zijn er adembenemende uitzichtpunten te vinden, veel indrukwekkende meren die leuk zijn om te bezoeken en is er een botanische tuin (met zwembad!). Genoeg leuks te doen dus.

 

Vakantie aanraders in Portugal:

Optie 1. Vanaf €578 per persoon, inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €663 per persoon, inclusief vlucht.

 

6. Griekenland

In deze lijst kan Griekenland natuurlijk niet ontbreken. Met gemiddeld een temperatuur van 24°C is het een van de beste vakantiebestemmingen in oktober. Je zou het vasteland kunnen bezoeken, maar Griekenland heeft ook veel eilanden die een geschikte oktober vakantiebestemming zijn.

Zo is Kos het warmste eiland. Hier vind je ontzettend veel zon, zee en strand. Je kan hier ook het eiland verkennen op de fiets dankzij de vele fietspaden die zijn aangelegd. Bezoek bijvoorbeeld Kos-stad of ga langs Embrós Thérme, een thermale bron. Er zijn ook veel leuke berg dorpjes te ontdekken, maar houd er wel rekening mee dat je daarvoor een flink uithoudingsvermogen moet hebben als je dat op de fiets wilt doen. Een iets minder bekende plaats is Karpathos. Juist omdat hier nog geen massa toerisme is, is het een van de beste vakantiebestemmingen in oktober. Het is een bergachtig eiland met schattige dorpen waar je de cultuur kan ontdekken. Daarnaast kan je genieten van de gouden zandstranden omringd met groene bergen, hoe idyllisch.

 

Vakantie aanraders in Griekenland:

Optie 1. Vanaf €686 per persoon, all inclusive inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €498 per persoon, inclusief vlucht.

 

7. Marokko

Een andere bestemming die je een keer bezocht moet hebben is Marokko. Een vakantie naar Marokko in oktober is ideaal, omdat de temperatuur dan rond de 25°C schommelt. Zo kan je op de iets koelere dagen het land gaan ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar de Koningssteden of het Atlasgebergte. Wanneer het te warm is kan je lekker relaxen aan het zwembad of een van de mooie badplaatsen bezoeken. Je kan voor een all inclusive hotel kiezen zodat je nergens aan hoeft te denken, maar het bezoeken van de locale restaurants is ook zeker een aanrader.

 

Vakantie aanraders in Marokko:

Optie 1. Vanaf €800 per persoon, all inclusive inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €670 per persoon, inclusief vlucht.

 

8. Malta

Oktober is een van de beste maanden om Malta te bezoeken. Je kan hier heerlijk genieten van een vakantie in de oktober zon. Het is er dus nog mooi weer (zo’n 23°C), maar de meeste mensen zijn dan al geweest. Het is er dus een stuk rustiger dan normaal, wel zo lekker. Hier kan je ook met een wat lager budget genieten van de cultuur, lekker eten, mooie stranden en leuke dorpjes. Ook de onderwaterwereld is prachtig, dus snorkelen is ook zeker de moeite waard. Veel hotels zijn hier all inclusive, dus je hoeft niet na te denken over waar je gaat eten. Het enige wat je nog moet doen is relaxen!

 

Vakantie aanraders in Malta:

Optie 1. Vanaf €438 per persoon, all inclusive inclusief vlucht.

Optie 2. Vanaf €443 per persoon, all inclusive inclusief vlucht.

 

Weet jij al welk warm land in oktober je gaat bezoeken?

Zo zie je maar, er zijn zat warme landen in oktober die je kan bezoeken. Het is duidelijk dat elk land zijn eigen voor- en nadelen heeft, maar eigenlijk moet je ze allemaal een keer bezocht hebben. Hopelijk hebben bovenstaande opties een beetje overzicht gegeven en de keuze wat makkelijker gemaakt. Ik kan al niet wachten om te boeken en te gaan genieten! Weet jij al welke zonvakantie in oktober je gaat boeken? Blijf je in Europa, of ga je toch verder weg? Laat het me weten in de reacties! Ik wens je alvast een fijne vakantie toe.

 

P.S. Klik hier voor meer travel tips!